zaterdag 24 september 2011

Samenspeelweek

Vorige week werkten we met heel de school rond het thema 'samen spelen'. Ook onze handen en voeten kon je terugvinden aan de muur in de inkomhal van de school. We moesten zelf een hand of voet omschrijven, uitknippen en versieren.
In de klas vond er ook een leuk gesprek plaats over samen spelen. Juf en Fien  speelden ook enkele rollenspelletjes om tot oplossingen te komen bij een conflict. Nadien speelden we ze na.
Samen met alle vrienden van de klas, hebben we een afspraak gemaakt:
vinden we iets niet leuk, dan zeggen we stop en verwoorden we dat we het niet leuk vinden. Lukt het dan nog niet, dan roepen we er een juf bij.

Om de verbondenheid met elkaar weer te geven, maakten we ieder van onszelf een mooi schilderwerkje. 
Ons hoofd was er al (in fotovorm) opgekleefd door de juf. We moesten nog een buik maken, twee benen om goed te kunnen stappen en twee armen om te kunnen zwaaien :-) Vrolijke, vrolijke vrienden.
Vrolijke vrienden dat zijn wij!
Vrolijke, vrolijke vrienden.
Vrolijke vrienden dat zijn wij!!

Binnen in onze klas werd er dan ook fijn samen gespeeld in de hoeken.Maar ook op de speelplaats werden er samen spelletjes gespeeld. Zo speelden we samen met de juf zakdoek leggen, eend eend gans en 1,2,3 piano. Wanneer we nu buiten gaan spelen, mogen we een doekje meenemen om eend eend gans of zakdoek leggen te kunnen spelen en ook een hinkelblokje op te kunnen hinkelen.Volgende week werken we rond vormen. We leren zoeken naar vormen , sorteren en zoveel meer. Ik kijk er alvast naar uit! Fijn weekend allemaal.
Lieve groetjes,
juf Sarah

1 opmerking:

  1. Allemaal zo leuk, verveling is een woord dat niet bestaat in de klas van juf Sarah!

    BeantwoordenVerwijderen