zondag 15 januari 2012

De eerste week van het nieuwe jaar!

Eerst en vooral , een gelukkig nieuwjaar aan jullie Allen!!!
 Dat al jullie wensen voor het nieuwe jaar mogen uitkomen... :-)

Op maandag mochten we lang vertellen over de vakantie aan elkaar. Onze Lena had een prachtige sjaal meegebracht om te tonen aan de vriendjes. We mochten er wel niet mee spelen omdat hij anders zou stuk gaan en dat zou Lena jammer vinden. De sjaal was van op vakantie meegebracht en was dus wel een beetje speciaal.


Andere vrienden van mijn klas hadden ook groot nieuws! Hun kleine broertje of zusje kwam vandaag voor het eerst naar school en dat was wel spannend hoor! Onze Florian hoort hier ook bij, maar was toen even op toilet :-)Op maandag werd er vooral naar hartelust gespeeld met elkaar en samen met de juf in  verschillende hoeken van de klas.In het schrijfhoekje werd er volop ge├źxperimenteerd met de stempelletters en het stempelen van namen.

Vroemmm!! Een echte formule 1- racewagen! Knap gedaan Sig.

Douwe tekende de leeuw na die stond afgebeeld op de blouse van Wolf. Wat had hij dit knap gedaan!
Op dinsdag startten we de dag met de beweging samen met juf Krista en nadien kwam juf Krista ook werken en spelen met ons in de klas. Op woensdag genoten we van de poppenkast en leerde juf Krista ons een nieuw lied!

 
Kijk eens om je heen, kijk eens om je heen.
Wij zijn in ons klasje niet alleen.
Want wij moeten samen spelen, samen zingen, samen delen.
Ook al zijn we nog maar klein,
samen spelen ...
is... zo.... FIJN!

Op donderdag leerden we over de begrippen 'groot en klein'.
In de kring werden we gemeten en vergeleken we met elkaar wie er groot was en wie iets kleiners of wie er even groot was.
We maakten ook een rij van groot naar klein en van klein naar groot.
Nadien mochten we beurt om beurt tegen de groeimeter gaan staan in de klas. De juf mat hoe groot we elk waren.  Misschien zijn we na de krokusvakantie wel een beetje gegroeid... Dan meten we ieder van ons opnieuw :-)


Na de speeltijd gingen we aan de slag. We moesten een werkblad maken waarbij we enkel het grootste mochten inkleuren. Ook oefenden we de fijne motoriek met de spijkerplanken en grote parels en speelden we in de geopende hoeken.
Vrijdag leerden we met juf Krista de begrippen 'lang en kort'. Onze haren werden vergeleken met elkaar en met lange en korte meetlinten werd de lengte van de banken, kasten,... gemeten. Natuurlijk werd er ook nog fijn gespeeld en flink gewerkt!

Morgen gaan we verder met de begrippen 'dik en dun'. Hiervoor mochten de vriendjes zelf wat meebrengen.
Opgelet! Liefst met naamvoorziening om verwarring te voorkomen.
Nog een fijn weekend lieve vrienden en tot morgen!
Juf Sarah
2 opmerkingen:

  1. En, wie waren de kleinste en grootste van de klas? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-) Dan moeten jullie maar eens een kijkje komen nemen bij de groeimeter in onze klas!

      Verwijderen