donderdag 24 mei 2012

Thema vissen

Deze week nam juf Dorien en diepzeedokter Diederik ons mee naar de wondere wereld van de zeeën en oceanen....

Net zoals dokter Diederik de dieren van de oceaan hielp met medische ongemakken, mochten wij vandaag ook elkaar eens verzorgen ;-)
In de waterbak experimenteerden we dag 1 met drijven en zinken. Iedereen mocht, beurt om beurt, aan de slag met de opdrachtenkaarten.

In de ontdekhoek was er elke dag wel wat nieuws om te ontdekken :-)


Diepzeedokter Diederik vertrok ook weer op reis en liet zijn duikboot achter in onze klas. Misschien wilden de kleuters zijn duikboot wel eens onder handen nemen....

En ja hoor... met zijn allen gingen we aan de slag!


Eerst kreeg de duikboot van diepzeedokter Diederik een aantal mooie kleuren.


In de waterbak werd er dan weer volop geëxperimenteerd en gespeeld natuurlijk.
Spitter spetter spatter, wat houden wij van water :-)
In de boekenhoek mochten we aan de slag met zoek- en knijpkaarten. Wie kon de juiste prenten of letters terugvinden?Intussen was de duikboot van dokter Diederik opgedroogd en werd ze verder versierd met leuke stempels van vissen.

In de beeldhoek bekleefden enkele vrienden ook de vleugels van de duikboot.Toen de duikboot af was, mochten we er naar hartelust in spelen. Juf Dorien had ook leuke materialen voor ons meegebracht om tot fijn spel te komen.De boekenhoek werd even veranderd in een luisterhoek. Nadien mochten we als verwerking ook puzzels maken rond het verhaal van diepzeedokter Diederik.
Er werd ook een memory gespeeld van verschillende soorten vissen en natuurlijk werd er ook een werkje geknutseld deze week. Dat krijgen de vrienden morgen mee naar huis!
Onze dagen waren steeds goed opgevuld. Ook in de kring voorzag juf Dorien leuke tussendoortjes en spelletjes. Vandaag mochten we zelfs genieten van een kort schimmenspel.

1 opmerking: