zondag 10 juni 2012

Ridders en kastelen

Vorige week gingen we op schoolreis naar het 'Kasteel van Horst'. Uiteraard hebben we in de klas ook gewerkt rond dit thema. De vriendjes mochten allemaal wat meebrengen van thuis. Met deze materialen hebben we samen een mooie thematafel kunnen creeƫren en hebben de vriendjes ook fijn kunnen spelen in ons kasteel. Heel erg bedankt hiervoor!
Samen bekeken we de meegebrachte materialen die we nadien in de schatkist van koning Arthur mochten leggen.

Onze Baukis en Manon toonden hoe de 'hofnar' de koning deed lachen :-)De poppenkamer werd omgetoverd tot een kasteel. Hier speelden onze ridders en jonkvrouwen naar hartelust!Natuurlijk werd er ook hard gewerkt in onze klas...
De vriendjes mochten aan de hand van een stappenplan een jonkvrouw of een ridder tekenen en inkleuren.

In de knutselhoek werd er dan weer een kasteel gemaakt door te knippen en te kleven..In de bouwhoek mochten de vriendjes aan de hand van een stappenplan en een plattegrond, een kasteel bouwen met de blokken en spelen met de ridders en hun ros.

Ook de zandtafel werd omgebouwd tot een kasteel  met burchten en slotgrachten :-)
Aan het krijtbord oefenden we onze schrijfmotoriek. Eerst gingen we met onze vinger over de getekende kantelen, nadien mochten we de kantelen zelf proberen te tekenen.

Van al dat spelen en werken , hadden we ook nood een rustig plekje in onze klas.
Zo werd de kring onze boekenhoek...

Jullie hebben de riddershelmen en de punthoeden van onze jonkvrouwen al kunnen bewonderen. Ook hier werd er hard aan gewerkt mama's en papa's!
De foto's van de schoolreis kunnen jullie binnenkort bewonderen op de website van de school!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten